Amazon Web Services

Az AWS (Amazon Web Services) előnye, hogy rendkívül megbízható, biztonságos, könnyedén méretezhető rendszer, mely igény esetén gyorsan nagy teljesítményű infrastruktúrát tud rendelkezésre bocsátani. Részletesebb leírást a honlapjukon lehet olvasni, amely első ránézésre (és sokadikra is) elég összetettnek tűnhet.

Bonyolultságát az adja, hogy építőelemiből kell összerakni minden rendszert, úgymint számítási kapacitás, közvetlen és közvetett tárhely, adatátvitel, email küldés, adatbázis, ellenőrző rendszer, ip cím, virtuális belső hálózat. Ezeknek egy része persze fűszerezve van a technológiára jellemző egyéb részletekkel és opciókkal.

Szerencsére szolgáltatás nyújtásunk elején felismertük (hiszen saját bőrünkön tapasztaltuk), hogy olyan világot élünk, ahol gombamód szaporodnak a tárhely szolgáltatók, akik egymást legegyszerűbben az árak lenyomásával próbálják megelőzni, így akaratlanul is a minőség rovására megy a játék. Egy ilyen közegben, ha komoly szolgáltatást szeretnénk, akkor nehéz megfelelőt találni a weboldalainknak.
Az AWS persze a minőségre megy, ezért lényegesen magasabb árakat is szabnak a piac többi képviselőjével szemben. Ráadásul szolgáltatásuk összetettsége miatt is komoly kompetencia szükséges a használatukhoz. Ennek ellenére, ha valaki jól kiigazodik az árazási stratégiájukon, megfelelően ki tudja használni az amazon skálázhatóságát és a legfontosabb, hogy minőségi szolgáltatásra vágyik, akkor megéri az AWS mellett letenni a voksot.

Az elsősorban Drupal oldalaink pedig tökéletesen futnak az Amazon felhőben.

Amennyiben Amazon AWS -el kapcsolatos tanácsadásra lenne szüksége, keressen minket. Mi már sok utat kijártunk, amelyek határozottan rögösek voltak és rengeteg tapasztalatot szereztünk, melyet szívesen megosztunk bárkivel.