weboldal fenntartás

Amazon Web Services

Amazon Web Services

Az AWS (Amazon Web Services) előnye, hogy rendkívül megbízható, biztonságos, könnyedén méretezhető rendszer, mely igény esetén gyorsan nagy teljesítményű infrastruktúrát tud biztosítani számunkra. Részletesebb leírást a honlapjukon lehet olvasni, mely első ránézésre (és 5. –re is) elég összetettnek tűnhet a szolgáltatás.

Bonyolultságát az adja, hogy a pl. tárhely szolgáltatás mint olyan nem létezik, hanem azt építőelemiből kell összerakni, úgymint számítási kapacitás, közvetlen és közvetett tárhely, adatátvitel, email küldés, adatbázis, ellenőrző rendszer, ip cím. Ezeknek egy része persze fűszerezve van egyéb részletekkel és opciókkal.

Amikor még kezdők voltunk, hamar felismertük és saját bőrünkön megtapasztaltuk, hogy olyan világot élünk, ahol gombamód szaporodnak a tárhely szolgáltatók, akik egymást legegyszerűbben az árak lenyomásával próbálják megelőzni, akaratlanul is a minőség rovására megy a játék. Egy ilyen közegben ha komoly szolgáltatást szeretnénk, akkor nehéz megfelelőt találni a weboldalainknak.
Az AWS persze a minőségre megy, ezért lényegesen magasabb árakat is szabnak, mint a piaci legtöbb képviselője. Ennek ellenére, ha valaki jól kiigazodik az árazási stratégiájukon és megfelelően ki tudja használni az amazon skálázhatóságát és a legfontosabb, hogy minőségi szolgáltatásra vágyik, akkor megéri az amazon mellett letenni a voksot.

Az elsősorban Drupal oldalaink pedig tökéletesen futnak a felhőben.

Amennyiben Amazon AWS -el kapcsolatos tanácsadásra lenne szüksége, keressen meg minket. Mi már kijártuk azt az utat ami határozottan rögös volt és rengeteg tapasztalatot szereztünk, melyet szívesen megosztunk bárkivel.